Hortobágyi rostélyos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg felszeletelt rostélyos
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom (télen püré)
- só
- köménymag
- majoránna
Elkészítés:
A kivert, besózott rostélyosszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst kiszedjük és félretesszük. A maradék olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A hússzeleteket visszarakjuk, a paprikát meg a paradicsomot mellérakjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Tálaláskor a tetejére sós vízben vagy húslevesben főtt nagy daragaluskákat fektetünk, de adhatunk hozzá burgonyát is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.