Hortobágyi rostélyos recept
Hozzávalók:
- 1 kg felszeletelt rostélyos
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom (télen püré)
- só
- köménymag
- majoránna
Elkészítés:
A kivert, besózott rostélyosszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst kiszedjük és félretesszük. A maradék olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A hússzeleteket visszarakjuk, a paprikát meg a paradicsomot mellérakjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Tálaláskor a tetejére sós vízben vagy húslevesben főtt nagy daragaluskákat fektetünk, de adhatunk hozzá burgonyát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

