Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hortobágyi rostélyos recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg felszeletelt rostélyos
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 zöldpaprika
    • 1 paradicsom (télen püré)
    • köménymag
    • majoránna

    Elkészítés:
    A kivert, besózott rostélyosszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A húst kiszedjük és félretesszük. A maradék olajban az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A hússzeleteket visszarakjuk, a paprikát meg a paradicsomot mellérakjuk, és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. Tálaláskor a tetejére sós vízben vagy húslevesben főtt nagy daragaluskákat fektetünk, de adhatunk hozzá burgonyát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá