Házi kapros lángos recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 élesztő (5 dkg)
- 4-5 dl langyos víz
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
- Feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kis csokor kapor
- 1 fej vörös vagy lilahagyma
- 20-25 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk a sót és az olajat amitől kissé lágy tésztát kapunk. Ezt 15-20 percig pihentetjük.
Eközben a tejfölt összekeverjük a kaporral a füstölt szalonnát kisütjük és a hagymát csíkokra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk.
Miután meg kelt a tészta két részre osztjuk és elnyújtjuk majd belehelyezzük a kizsírozott tepsibe. A tejfölös kapros mártással megkenjük a tésztát, ráhalmozunk egy kevés szalonnát és hagymát ( annyit hogy a másik tésztára is jusson). 180°C 30-40 percig sütjük.
Felszeleteljük és tálalásra kész.
Én salátával is nagyon szeretem :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »