Házi kapros lángos recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 élesztő (5 dkg)
- 4-5 dl langyos víz
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
- Feltét:
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 kis csokor kapor
- 1 fej vörös vagy lilahagyma
- 20-25 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután beleszitáljuk a lisztet és tésztát gyúrunk belőle. Beledolgozzuk a sót és az olajat amitől kissé lágy tésztát kapunk. Ezt 15-20 percig pihentetjük.
Eközben a tejfölt összekeverjük a kaporral a füstölt szalonnát kisütjük és a hagymát csíkokra vágjuk. A tepsit kizsírozzuk.
Miután meg kelt a tészta két részre osztjuk és elnyújtjuk majd belehelyezzük a kizsírozott tepsibe. A tejfölös kapros mártással megkenjük a tésztát, ráhalmozunk egy kevés szalonnát és hagymát ( annyit hogy a másik tésztára is jusson). 180°C 30-40 percig sütjük.
Felszeleteljük és tálalásra kész.
Én salátával is nagyon szeretem :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »