Házi hamburger recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A hamburgerzsemléhez:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 6 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
Elkészítése:
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval.
A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd kb. 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük.
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.
A hamburgerzsömle közé rakjuk a a husit, és kedvünk szerinti zöldségeket, mártást, sajtot. Aki megkóstolta, mindenki dicsérte. Megéri elkészíteni. :)
Tipp:
A zsömle tetejére szezámmagot is szórhatunk.