Házi hamburger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A hamburgerzsemléhez:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 6 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
Elkészítése:
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval.
A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd kb. 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük.
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.
A hamburgerzsömle közé rakjuk a a husit, és kedvünk szerinti zöldségeket, mártást, sajtot. Aki megkóstolta, mindenki dicsérte. Megéri elkészíteni. :)
Tipp:
A zsömle tetejére szezámmagot is szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »