Házi hamburger recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A hamburgerzsemléhez:
- 60 dkg liszt
- 4 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 6 dkg margarin
- 1 kávéskanál só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kenéshez)
A hamburgerhúshoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája,
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
Elkészítése:
A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval.
A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd kb. 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük.
A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.
A hamburgerzsömle közé rakjuk a a husit, és kedvünk szerinti zöldségeket, mártást, sajtot. Aki megkóstolta, mindenki dicsérte. Megéri elkészíteni. :)
Tipp:
A zsömle tetejére szezámmagot is szórhatunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »