Házi hamburger

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A hamburgerzsemléhez:

  • 60 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 teáskanál cukor
  • 6 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás (kenéshez)

A hamburgerhúshoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojássárgája,
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom

Elkészítése:

A hamburgerzsemléhez az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A margarint meglangyosítjuk, majd az egészet összegyúrjuk a liszttel és a sóval.

A kész tésztából 8-10 zsemlét formázunk, majd kb. 25 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással, szép pirosra sütjük.

A hamburgerhúshoz a darált húst összegyúrjuk az aprított hagymával és fokhagymával, valamint a többi hozzávalóval, 1 órát pihentetjük hűtőben, hogy összeérjenek az ízek, majd pogácsákat formázunk a masszából, és olajban kisütjük.

A hamburgerzsömle közé rakjuk a a husit, és kedvünk szerinti zöldségeket, mártást, sajtot. Aki megkóstolta, mindenki dicsérte. Megéri elkészíteni. :)

Tipp:

A zsömle tetejére szezámmagot is szórhatunk.