Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsabrassói recept

Harcsabrassói
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé (bőr nélkül)
    • 70 dkg sütni való burgonya
    • 1 citrom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • fehér bors
    • petrezselyemzöld
    • kevés olíva olaj
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A halat ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a fél citrom levével. 20 percet pihentetem. A krumplit meg hámozom, hasábokra vágom és olajban kisütöm.

    A halat forró olíván pár perc alatt megsütöm, a végén teszem hozzá a fokhagymát és a petrezselymet, majd összeforgatom a friss burgonyával. Fogyasztás előtt citromot csepegtetek rá.

    Tipp:

    Ha a sült krumplit kétszer sütöd (először csak félig, lecsepegteted, hagyod kihűlni és utána készre sütöd), akkor kívül ropogós, belül omlós lesz, érdemes kipróbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá