Harcsabrassói recept

Hozzávalók:
- 50 dkg afrikai harcsafilé (bőr nélkül)
- 70 dkg sütni való burgonya
- 1 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- fehér bors
- petrezselyemzöld
- kevés olíva olaj
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halat ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom a fél citrom levével. 20 percet pihentetem. A krumplit meg hámozom, hasábokra vágom és olajban kisütöm.
A halat forró olíván pár perc alatt megsütöm, a végén teszem hozzá a fokhagymát és a petrezselymet, majd összeforgatom a friss burgonyával. Fogyasztás előtt citromot csepegtetek rá.
Tipp:
Ha a sült krumplit kétszer sütöd (először csak félig, lecsepegteted, hagyod kihűlni és utána készre sütöd), akkor kívül ropogós, belül omlós lesz, érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »