Hagymás-szalámis melegszendvics recept

Hozzávalók:
- 4 db sajtos stangli
- 6-7 dkg vaj/margarin
- 4 nagy szelet szalámi
- 2 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A stanglikat hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal/margarinnal.
A szalámit kisebb darabokra vágjuk, és a stanglikra rakjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a szendvicseket vele. Végül meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Nagy hagymarajongók vagyunk, még a szendvicsre is kerül belőle. Persze a gyerekek e nélkül kérik.
Az a jó benne, hogy a kissé szikkadt kenyér, kifli, stangli és a maradék szalámi is felhasználható az elkészítéséhez. A feltétnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Amikor kisült, én még megszórtam egy kevés apróra vágott zöldpaprikával, és szeleteltem mellé paradicsomot is. Egy pohár tea remek kiegészítője.
A hagymás-szalámis melegszendvics kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »