Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás-szalámis melegszendvics recept

Hagymás-szalámis melegszendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 db sajtos stangli
    • 6-7 dkg vaj/margarin
    • 4 nagy szelet szalámi
    • 2 kis fej vöröshagyma
    • 5 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

    A stanglikat hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal/margarinnal.

    A szalámit kisebb darabokra vágjuk, és a stanglikra rakjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a szendvicseket vele. Végül meghintjük reszelt sajttal.

    180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.

    Tipp:

    Nagy hagymarajongók vagyunk, még a szendvicsre is kerül belőle. Persze a gyerekek e nélkül kérik.

    Az a jó benne, hogy a kissé szikkadt kenyér, kifli, stangli és a maradék szalámi is felhasználható az elkészítéséhez. A feltétnek csak a fantáziánk szabhat határt.
    Amikor kisült, én még megszórtam egy kevés apróra vágott zöldpaprikával, és szeleteltem mellé paradicsomot is. Egy pohár tea remek kiegészítője.

    A hagymás-szalámis melegszendvics kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 249 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá