Hagymás-szalámis melegszendvics recept

Hozzávalók:
- 4 db sajtos stangli
- 6-7 dkg vaj/margarin
- 4 nagy szelet szalámi
- 2 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A stanglikat hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal/margarinnal.
A szalámit kisebb darabokra vágjuk, és a stanglikra rakjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a szendvicseket vele. Végül meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Nagy hagymarajongók vagyunk, még a szendvicsre is kerül belőle. Persze a gyerekek e nélkül kérik.
Az a jó benne, hogy a kissé szikkadt kenyér, kifli, stangli és a maradék szalámi is felhasználható az elkészítéséhez. A feltétnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Amikor kisült, én még megszórtam egy kevés apróra vágott zöldpaprikával, és szeleteltem mellé paradicsomot is. Egy pohár tea remek kiegészítője.
A hagymás-szalámis melegszendvics kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »