Hagymás-szalámis melegszendvics recept

Hozzávalók:
- 4 db sajtos stangli
- 6-7 dkg vaj/margarin
- 4 nagy szelet szalámi
- 2 kis fej vöröshagyma
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A stanglikat hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal/margarinnal.
A szalámit kisebb darabokra vágjuk, és a stanglikra rakjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a szendvicseket vele. Végül meghintjük reszelt sajttal.
180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.
Tipp:
Nagy hagymarajongók vagyunk, még a szendvicsre is kerül belőle. Persze a gyerekek e nélkül kérik.
Az a jó benne, hogy a kissé szikkadt kenyér, kifli, stangli és a maradék szalámi is felhasználható az elkészítéséhez. A feltétnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Amikor kisült, én még megszórtam egy kevés apróra vágott zöldpaprikával, és szeleteltem mellé paradicsomot is. Egy pohár tea remek kiegészítője.
A hagymás-szalámis melegszendvics kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 17 g
Zsír: 17 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »