Hagymás-szalámis melegszendvics

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 4 db sajtos stangli
  • 6-7 dkg vaj/margarin
  • 4 nagy szelet szalámi
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 5 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A stanglikat hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal/margarinnal.

A szalámit kisebb darabokra vágjuk, és a stanglikra rakjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk, megszórjuk a szendvicseket vele. Végül meghintjük reszelt sajttal.

180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.

Tipp:

Nagy hagymarajongók vagyunk, még a szendvicsre is kerül belőle. Persze a gyerekek e nélkül kérik.

Az a jó benne, hogy a kissé szikkadt kenyér, kifli, stangli és a maradék szalámi is felhasználható az elkészítéséhez. A feltétnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Amikor kisült, én még megszórtam egy kevés apróra vágott zöldpaprikával, és szeleteltem mellé paradicsomot is. Egy pohár tea remek kiegészítője.