Hagymagombóc recept

Hozzávalók:
- 50 dkg kenyér
- 6 dkg margarin
- 30 dkg póréhagyma
- 5 dkg metélőhagyma
- só, bors
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Meghámozzuk a kenyeret, és apróra vagdossuk. 3 dkg margarinon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a metélőhagymát, ízesítjük, összekeverjük a tojásokkal, és hozzagyúrjuk a kenyeret.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha már feljöttek a felszínre, szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal
Tipp:
Kínálhatjuk feltétként a köret mellé, vagy önmagában is ehetjük sajttal, sonkával vagy felvágottal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »