Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymagombóc recept

Hagymagombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kenyér
    • 6 dkg margarin
    • 30 dkg póréhagyma
    • 5 dkg metélőhagyma
    • só, bors
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    Meghámozzuk a kenyeret, és apróra vagdossuk. 3 dkg margarinon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a metélőhagymát, ízesítjük, összekeverjük a tojásokkal, és hozzagyúrjuk a kenyeret.

    Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha már feljöttek a felszínre, szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal

    Tipp:

    Kínálhatjuk feltétként a köret mellé, vagy önmagában is ehetjük sajttal, sonkával vagy felvágottal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá