Hagymagombóc recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyér
- 6 dkg margarin
- 30 dkg póréhagyma
- 5 dkg metélőhagyma
- só, bors
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
Meghámozzuk a kenyeret, és apróra vagdossuk. 3 dkg margarinon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a metélőhagymát, ízesítjük, összekeverjük a tojásokkal, és hozzagyúrjuk a kenyeret.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha már feljöttek a felszínre, szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal
Tipp:
Kínálhatjuk feltétként a köret mellé, vagy önmagában is ehetjük sajttal, sonkával vagy felvágottal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.