Hagymagombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kenyér
  • 6 dkg margarin
  • 30 dkg póréhagyma
  • 5 dkg metélőhagyma
  • só, bors
  • 3 tojás
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

Meghámozzuk a kenyeret, és apróra vagdossuk. 3 dkg margarinon megfonnyasztjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a metélőhagymát, ízesítjük, összekeverjük a tojásokkal, és hozzagyúrjuk a kenyeret.

Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha már feljöttek a felszínre, szűrőkanállal kiszedjük. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, és meglocsoljuk olvasztott margarinnal

Tipp:

Kínálhatjuk feltétként a köret mellé, vagy önmagában is ehetjük sajttal, sonkával vagy felvágottal.