Gyümölcsrizs recept

Hozzávalók:
- 1000 ml tej
- 300 g rizs
- 4 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
- vanília
- csipetnyi só
- 1 citrom reszelt héja
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 500 g piros ribizli
Elkészítése:
Lábosba mérjük a tejet, a rizst, a cukrot és a sót. Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a joghurtot, a citromhéjat, a vaníliát, és lefedve 20-30 percig pihentetjük.
A ribizliből maréknyi mennyiséget félreteszünk a díszítéshez, a többi szárát eltávolítjuk, leöblítjük a gyümölcsöt, majd óvatos mozdulatokkal a rizsbe forgatjuk.
Poharakba szedjük a gyümölcsrizst, a félretett ribizliágacskákkal és citromfűlevéllel díszítjük.
A ribizli helyett más gyümölcsöt is használhatunk.
Tipp:
Langyosan és hidegen, mindenhogy finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »