Gyümölcsrizs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1000 ml tej
  • 300 g rizs
  • 4 evőkanál cukor ( vagy ízlés szerint )
  • vanília
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 evőkanál natúr joghurt
  • 500 g piros ribizli

Elkészítése:

Lábosba mérjük a tejet, a rizst, a cukrot és a sót. Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként átkeverve addig főzzük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a tejet. Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a joghurtot, a citromhéjat, a vaníliát, és lefedve 20-30 percig pihentetjük.

A ribizliből maréknyi mennyiséget félreteszünk a díszítéshez, a többi szárát eltávolítjuk, leöblítjük a gyümölcsöt, majd óvatos mozdulatokkal a rizsbe forgatjuk.

Poharakba szedjük a gyümölcsrizst, a félretett ribizliágacskákkal és citromfűlevéllel díszítjük.

A ribizli helyett más gyümölcsöt is használhatunk.

Tipp:

Langyosan és hidegen, mindenhogy finom.