Gyümölcskocsonya recept

Hozzávalók:
Zöld réteghez:
- 1 kiwi
- 1 szőlő
- 125 ml víz
- 10 g étkezési keményítő
- 30 g édesítőszer
- zöld ételfesték
Fehér réteghez:
- 1 alma
- 1 banán
- 250 ml víz
- 20 g étkezési keményítő
- 30 g édesítőszer
Piros réteghez:
- 250 g ribizli
- 250 ml víz
- 20 g étkezési keményítő
- 30 g édesítőszer
- piros ételfesték
Elkészítése:
A zöld zselé elkészítése:
A vízben elkeverjük az édesítőszert, pár csepp zöld ételfestéket és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.
A fehér zselé készítése:
A vízben elkeverjük az édesítőszert és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.
A piros zselé készítése:
A vízben elkeverjük az édesítőszert, pár csepp piros ételfestéket és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.
Összeállítás:
A tálak aljába rakjuk a megtisztított és feldarabolt kiwit, a leszárazott szőlőszemeket, és ráöntjük a zöld zselét. Rákarikázzuk a banánt és a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát, és leöntjük fehér zselével. A ribizlit elosztjuk a tálak tetején és ráöntjük a piros zselét.
Hideg helyen hagyjuk pihenni kb. 2-3 órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »