Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcskocsonya recept

Gyümölcskocsonya
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Zöld réteghez:

    • 1 kiwi
    • 1 szőlő
    • 125 ml víz
    • 10 g étkezési keményítő
    • 30 g édesítőszer
    • zöld ételfesték

    Fehér réteghez:

    • 1 alma
    • 1 banán
    • 250 ml víz
    • 20 g étkezési keményítő
    • 30 g édesítőszer

    Piros réteghez:

    • 250 g ribizli
    • 250 ml víz
    • 20 g étkezési keményítő
    • 30 g édesítőszer
    • piros ételfesték

    Elkészítése:

    A zöld zselé elkészítése:

    A vízben elkeverjük az édesítőszert, pár csepp zöld ételfestéket és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.

    A fehér zselé készítése:

    A vízben elkeverjük az édesítőszert és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.

    A piros zselé készítése:

    A vízben elkeverjük az édesítőszert, pár csepp piros ételfestéket és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.

    Összeállítás:

    A tálak aljába rakjuk a megtisztított és feldarabolt kiwit, a leszárazott szőlőszemeket, és ráöntjük a zöld zselét. Rákarikázzuk a banánt és a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát, és leöntjük fehér zselével. A ribizlit elosztjuk a tálak tetején és ráöntjük a piros zselét.

    Hideg helyen hagyjuk pihenni kb. 2-3 órán át.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá