Gyümölcskocsonya recept

Hozzávalók:
Zöld réteghez:
- 1 kiwi
- 1 szőlő
- 125 ml víz
- 10 g étkezési keményítő
- 30 g édesítőszer
- zöld ételfesték
Fehér réteghez:
- 1 alma
- 1 banán
- 250 ml víz
- 20 g étkezési keményítő
- 30 g édesítőszer
Piros réteghez:
- 250 g ribizli
- 250 ml víz
- 20 g étkezési keményítő
- 30 g édesítőszer
- piros ételfesték
Elkészítése:
A zöld zselé elkészítése:
A vízben elkeverjük az édesítőszert, pár csepp zöld ételfestéket és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.
A fehér zselé készítése:
A vízben elkeverjük az édesítőszert és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.
A piros zselé készítése:
A vízben elkeverjük az édesítőszert, pár csepp piros ételfestéket és az étkezési keményítőt, majd sűrű pudingot főzünk.
Összeállítás:
A tálak aljába rakjuk a megtisztított és feldarabolt kiwit, a leszárazott szőlőszemeket, és ráöntjük a zöld zselét. Rákarikázzuk a banánt és a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát, és leöntjük fehér zselével. A ribizlit elosztjuk a tálak tetején és ráöntjük a piros zselét.
Hideg helyen hagyjuk pihenni kb. 2-3 órán át.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »