Gyors virslis-leveles vacsora recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 tekercs vajas, leveles tészta
- 16 db füstölt virsli
- 20 dkg sajt
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
- szezámmag
Elkészítése:
A tésztákat kitekerjük és hosszában levágunk róla 2*4, azaz 8 db 5 mm széles csíkot, amiket egyenként 4 darabba elvágunk és félreteszünk.
A sajtot 16 db keskeny csíkokra vágjuk.
A virsliket (ha nem juhbeles) lebőrözzük, hosszában a 2 végétől 2-2 centire a közepén egy-egy nyílást vágunk és mindegyikbe teszünk egy sajtcsíkot.
A tésztalapokat egyenként keresztben elvágjuk és azokat szintén keresztben 4 részre daraboljuk.
Minden töltött virslit srégen betekerünk egy-egy tésztába, megkenjük tojással és 2 kis tésztacsíkot is teszünk rájuk, amiket szintén tojással megkenünk. Ez azért fontos, mert sülésnél nem nyílik szét sehol, szépen egben tartja a kicsi tésztacsík és díszíti is!
Szórhatunk rájuk egy pici szezámmagot és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ketchuppel, mustárral, majonézzel és ízlés szerint savanyú uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »