Gyors virslis-leveles vacsora recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 tekercs vajas, leveles tészta
- 16 db füstölt virsli
- 20 dkg sajt
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére - szezámmag
Elkészítése:
A tésztákat kitekerjük és hosszában levágunk róla 2*4, azaz 8 db 5 mm széles csíkot, amiket egyenként 4 darabba elvágunk és félreteszünk.
A sajtot 16 db keskeny csíkokra vágjuk.
A virsliket (ha nem juhbeles) lebőrözzük, hosszában a 2 végétől 2-2 centire a közepén egy-egy nyílást vágunk és mindegyikbe teszünk egy sajtcsíkot.
A tésztalapokat egyenként keresztben elvágjuk és azokat szintén keresztben 4 részre daraboljuk.
Minden töltött virslit srégen betekerünk egy-egy tésztába, megkenjük tojással és 2 kis tésztacsíkot is teszünk rájuk, amiket szintén tojással megkenünk. Ez azért fontos, mert sülésnél nem nyílik szét sehol, szépen egben tartja a kicsi tésztacsík és díszíti is!
Szórhatunk rájuk egy pici szezámmagot és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Ketchuppel, mustárral, majonézzel és ízlés szerint savanyú uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









