Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyors virslis-leveles vacsora recept

Gyors virslis-leveles vacsora
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 tekercs vajas, leveles tészta
    • 16 db füstölt virsli
    • 20 dkg sajt
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a tetejére
    • szezámmag

    Elkészítése:

    A tésztákat kitekerjük és hosszában levágunk róla 2*4, azaz 8 db 5 mm széles csíkot, amiket egyenként 4 darabba elvágunk és félreteszünk.

    A sajtot 16 db keskeny csíkokra vágjuk.

    A virsliket (ha nem juhbeles) lebőrözzük, hosszában a 2 végétől 2-2 centire a közepén egy-egy nyílást vágunk és mindegyikbe teszünk egy sajtcsíkot.

    A tésztalapokat egyenként keresztben elvágjuk és azokat szintén keresztben 4 részre daraboljuk.

    Minden töltött virslit srégen betekerünk egy-egy tésztába, megkenjük tojással és 2 kis tésztacsíkot is teszünk rájuk, amiket szintén tojással megkenünk. Ez azért fontos, mert sülésnél nem nyílik szét sehol, szépen egben tartja a kicsi tésztacsík és díszíti is!

    Szórhatunk rájuk egy pici szezámmagot és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Ketchuppel, mustárral, majonézzel és ízlés szerint savanyú uborkával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá