Gyors virslis-leveles vacsora

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gyors virslis-leveles vacsora

Hozzávalók:

  • 2 tekercs vajas, leveles tészta
  • 16 db füstölt virsli
  • 20 dkg sajt
  • 1 felvert tojás a tetejére
  • szezámmag

Elkészítése:

A tésztákat kitekerjük és hosszában levágunk róla 2*4, azaz 8 db 5 mm széles csíkot, amiket egyenként 4 darabba elvágunk és félreteszünk.

A sajtot 16 db keskeny csíkokra vágjuk.

A virsliket (ha nem juhbeles) lebőrözzük, hosszában a 2 végétől 2-2 centire a közepén egy-egy nyílást vágunk és mindegyikbe teszünk egy sajtcsíkot.

A tésztalapokat egyenként keresztben elvágjuk és azokat szintén keresztben 4 részre daraboljuk.

Minden töltött virslit srégen betekerünk egy-egy tésztába, megkenjük tojással és 2 kis tésztacsíkot is teszünk rájuk, amiket szintén tojással megkenünk. Ez azért fontos, mert sülésnél nem nyílik szét sehol, szépen egben tartja a kicsi tésztacsík és díszíti is!

Szórhatunk rájuk egy pici szezámmagot és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Ketchuppel, mustárral, majonézzel és ízlés szerint savanyú uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!