Gyömbéres hal tejszínnel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tengeri halfilé
- 8 db újhagyma, zöldjével együtt
- 2 db kápia paprika
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 cm friss gyömbér
- 2 ek olívaolaj
- 0.5 db citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
Lereszelem a gyömbért, és az áttört fokhagymával együtt egy magas falú serpenyőben, vagy wokban, az olajon megdinsztelem.
Ezután hozzáadom a felkockázott halat, ráfacsarom a citrom levet, sózom, borsozom.
Pár perc múlva, mehet bele a felkarikázott újhagyma, és végül a felaprított paprika. Óvatosan kevergetem, hogy ne törjön a hal.
A paprikának nem kell megpuhulni, 10 perc főzés elég.Ezután beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.
Köret tipp:
Párolt rizs illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »