Gyömbéres hal tejszínnel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg tengeri halfilé
  • 8 db újhagyma, zöldjével együtt
  • 2 db kápia paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 cm friss gyömbér
  • 2 ek olívaolaj
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

Lereszelem a gyömbért, és az áttört fokhagymával együtt egy magas falú serpenyőben, vagy wokban, az olajon megdinsztelem.

Gyömbéres hal 008

Ezután hozzáadom a felkockázott halat, ráfacsarom a citrom levet, sózom, borsozom.

Gyömbéres hal 010

Pár perc múlva, mehet bele a felkarikázott újhagyma, és végül a felaprított paprika. Óvatosan kevergetem, hogy ne törjön a hal.

A paprikának nem kell megpuhulni, 10 perc főzés elég.Ezután beleöntöm a tejszínt, megforralom és tálalom.

Gyömbéres hal 016

Köret tipp:

Párolt rizs illik hozzá.