Gong bao – kínai mogyorós csirke recept
Hozzávalók:
- 200 g csirkemell filé
- só
- őrölt bors
- 3 tk kristálycukor
- 1 szál újhagyma
- 1/2 fej vöröshagyma
- kb. 5 cm kígyóuborka vékonyra szeletelve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szójaszósz
- 1 tk csípős paprikakrém
- rizsecet (pár csepp)
- keményítőliszt
- víz
- 1/2 csésze mogyoró
- olívaolaj
Elkészítése:
Első lépésként mindent elkészítünk a kezünk ügyébe, hogy hamar elkészüljön a gong-bao. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük keményítőliszttel, összeforgatjuk és állni hagyjuk addig, míg előkészítjük a zöldségeket. A hagymát cikkekre vágjuk, az újhagymát felszeleteljük, az uborkát vékony csíkokra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Előkészítjük a szójaszószt, darált paprikát, cukrot, ecetet, mogyorót, keményítőlisztes oldatot (1 evőkanál keményítőlisztet 2 evőkanál vízzel összekeverünk).
Kevés olajat hevítünk, betesszük a csirkemellet, pár perc után hozzáadjuk az 1-2 teáskanál szójaszószt, egy púpos kávéskanál darált csípős paprikát (Erős Pistát), a felszeletelt fokhagymát, 3 teáskanál cukrot és pár csepp rizsecetet. Pár percet együtt pirítjuk, majd kivesszük a wokból. Ha kell kevés olajat öntünk és betesszük a hagymákat meg az uborkát. Kis idő után visszarakjuk a húst is. Hozzáadjuk a mogyorót és együtt pirítjuk pár percig. Ezután a keményítőlisztes oldatot ráöntjük a húsra (ettől lesz szép csillogó és egységes konzisztenciájú), majd még 1-2 percet együtt sütjük. Főtt rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Ez a mennyiség 2 felnőtt számára elég :D