Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rostélyos recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 1 kg rostélyosszelet
    • 25 dkg gomba
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 dl tejföl
    • őrölt bors
    • 2 babérlevél

    Elkészítés:
    A felszeletelt szalonnát becakkozzuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöt kivesszük, zsírjában hirtelen kisütjük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevéllel meg egy kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor már megpuhult, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, öt percig együtt pároljuk, végül a liszttel elkevert tejföllel be-habarjuk. A tálra koszorú alakban rizst terítünk, a hússzeleteket középre rakjuk, mártással leöntjük, végül a ropogós szalonnával koronázzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá