Gombás rostélyos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 kg rostélyosszelet
- 25 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 2 babérlevél
Elkészítés:
A felszeletelt szalonnát becakkozzuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöt kivesszük, zsírjában hirtelen kisütjük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevéllel meg egy kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor már megpuhult, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, öt percig együtt pároljuk, végül a liszttel elkevert tejföllel be-habarjuk. A tálra koszorú alakban rizst terítünk, a hússzeleteket középre rakjuk, mártással leöntjük, végül a ropogós szalonnával koronázzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.