Gombás rostélyos recept

Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 kg rostélyosszelet
- 25 dkg gomba
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- 2 babérlevél
Elkészítés:
A felszeletelt szalonnát becakkozzuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöt kivesszük, zsírjában hirtelen kisütjük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevéllel meg egy kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor már megpuhult, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, öt percig együtt pároljuk, végül a liszttel elkevert tejföllel be-habarjuk. A tálra koszorú alakban rizst terítünk, a hússzeleteket középre rakjuk, mártással leöntjük, végül a ropogós szalonnával koronázzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »