Gombás rostélyos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg rostélyosszelet
  • 25 dkg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • őrölt bors
  • 2 babérlevél

Elkészítés:
A felszeletelt szalonnát becakkozzuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöt kivesszük, zsírjában hirtelen kisütjük a húst, megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevéllel meg egy kevés vízzel puhára pároljuk. Amikor már megpuhult, a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, öt percig együtt pároljuk, végül a liszttel elkevert tejföllel be-habarjuk. A tálra koszorú alakban rizst terítünk, a hússzeleteket középre rakjuk, mártással leöntjük, végül a ropogós szalonnával koronázzuk.