Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás frittata recept

Gombás frittata
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg gomba (pl. csiperke)
    • 1 db vöröshagyma
    • 4-5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl főzőtejszín
    • őrölt bors
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 2 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.

    Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, még zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.

    Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

    Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás-vajas zsemlét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá