Gombás frittata recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (pl. csiperke)
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.
Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, még zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás-vajas zsemlét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

