Gombás frittata recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (pl. csiperke)
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.
Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, még zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás-vajas zsemlét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »