Gombás frittata recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (pl. csiperke)
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.
Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, még zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás-vajas zsemlét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »