Gombás frittata recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba (pl. csiperke)
- 1 db vöröshagyma
- 4-5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.
Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, még zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.
Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás-vajas zsemlét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.