Gombás frittata

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás frittata

Hozzávalók:

  • 20 dkg gomba (pl. csiperke)
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 db tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

A gombát és a vöröshagymát vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük hozzá a tejszínt, és keverjük jó habosra.

Egy serpenyőbe melegítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyan felszeletelt vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén vékonyan felszeletelt gombát, majd addig pároljuk, még zsírjára sül. Ekkor óvatosan öntsük hozzá a tejszínnel és fűszerekkel simára kevert tojást, majd vegyük le a tűzről és szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal.

Ezután helyezzük be előmelegített sütőbe, és kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tálaláskor a gombás frittata mellé kínáljuk a ropogósra sült, fokhagymás-vajas zsemlét.