Gombás csirkeragu galuskával recept

Hozzávalók:
- 1 db nagyobb csirkemellfilé
- olaj (vagy zsír)
- 1 fej közepes vöröshagyma
- paradicsom
- pirospaprika
- őrölt bors
- majoránna
- fokhagyma
- só, ételízesítő
- 1 üveges szeletelt gomba
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk és elkészítjük a pörköltalapot. Ízesítjük főszerekkel, ezután beletesszük a húst, és egy nagyon kevés vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk, ha félig megpuhult egy üveg gombát beleöntünk és tovább főzzük. Miután megfőtt egy kevés lisztet szórunk rá és 1 pohár tejfölt beleforralunk. Galuskával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »