Gombás csirkeragu galuskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gombás csirkeragu galuskával

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb csirkemellfilé
  • olaj (vagy zsír)
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • paradicsom
  • pirospaprika
  • őrölt bors
  • majoránna
  • fokhagyma
  • só, ételízesítő
  • 1 üveges szeletelt gomba
  • 1 pohár tejföl

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra vágjuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk és elkészítjük a pörköltalapot. Ízesítjük főszerekkel, ezután beletesszük a húst, és egy nagyon kevés vizet öntünk rá, fedő alatt pároljuk, ha félig megpuhult egy üveg gombát beleöntünk és tovább főzzük. Miután megfőtt egy kevés lisztet szórunk rá és 1 pohár tejfölt beleforralunk. Galuskával tálaljuk.