Gombás bruschetta recept
Hozzávalók:
- olíva olaj
- toast kenyér
- 1 fej mogyoróhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperke gomba
- fél dl fehérbor
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése: Olíva olajon kezdjük el pirítani az apróra vágott mogyoróhagymát, ha már majdnem kész, akkor adjunk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is. További pirítás után dobjuk a hagymákra a gombát, és pirítsuk még néhány percig, miközben sózunk, borsozunk. Ha a gomba levet engedett, akkor öntsük rá a fehérbort is, és pároljuk addig az ételt, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
A toast kenyereket én palacsintasütőben szoktam megpirítani. Egyszerűen olaj nélkül beleteszem őket az edénybe, és mérsékelt tűz fölött megpirulnak. Sokszor meg kell őket forgatni, nem az a cél, hogy megégjenek, hanem, hogy egy kicsit megszáradjanak, ropogóssá váljanak, és szép pirosak legyenek. A pirítós kenyereket bedörzsöljük a fokhagymával, ha igényeljük meglocsolhatjuk egy kis olíva olajjal, vagy kenhetünk rájuk vajat is, majd halmozzuk rájuk a gombás ragut, és már kész is vagyunk.
A gombás bruschettához egy nagyon könnyű fehérbort, mondjuk egy olaszrizlinget ajánlok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

