Gombás bruschetta recept

Hozzávalók:
- olíva olaj
- toast kenyér
- 1 fej mogyoróhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csiperke gomba
- fél dl fehérbor
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítése: Olíva olajon kezdjük el pirítani az apróra vágott mogyoróhagymát, ha már majdnem kész, akkor adjunk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is. További pirítás után dobjuk a hagymákra a gombát, és pirítsuk még néhány percig, miközben sózunk, borsozunk. Ha a gomba levet engedett, akkor öntsük rá a fehérbort is, és pároljuk addig az ételt, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
A toast kenyereket én palacsintasütőben szoktam megpirítani. Egyszerűen olaj nélkül beleteszem őket az edénybe, és mérsékelt tűz fölött megpirulnak. Sokszor meg kell őket forgatni, nem az a cél, hogy megégjenek, hanem, hogy egy kicsit megszáradjanak, ropogóssá váljanak, és szép pirosak legyenek. A pirítós kenyereket bedörzsöljük a fokhagymával, ha igényeljük meglocsolhatjuk egy kis olíva olajjal, vagy kenhetünk rájuk vajat is, majd halmozzuk rájuk a gombás ragut, és már kész is vagyunk.
A gombás bruschettához egy nagyon könnyű fehérbort, mondjuk egy olaszrizlinget ajánlok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »