Hozzávalók:
Elkészítése: Olíva olajon kezdjük el pirítani az apróra vágott mogyoróhagymát, ha már majdnem kész, akkor adjunk hozzá 1 gerezd apróra vágott fokhagymát is. További pirítás után dobjuk a hagymákra a gombát, és pirítsuk még néhány percig, miközben sózunk, borsozunk. Ha a gomba levet engedett, akkor öntsük rá a fehérbort is, és pároljuk addig az ételt, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
A toast kenyereket én palacsintasütőben szoktam megpirítani. Egyszerűen olaj nélkül beleteszem őket az edénybe, és mérsékelt tűz fölött megpirulnak. Sokszor meg kell őket forgatni, nem az a cél, hogy megégjenek, hanem, hogy egy kicsit megszáradjanak, ropogóssá váljanak, és szép pirosak legyenek. A pirítós kenyereket bedörzsöljük a fokhagymával, ha igényeljük meglocsolhatjuk egy kis olíva olajjal, vagy kenhetünk rájuk vajat is, majd halmozzuk rájuk a gombás ragut, és már kész is vagyunk.
A gombás bruschettához egy nagyon könnyű fehérbort, mondjuk egy olaszrizlinget ajánlok.