Gombás, baconos, sajtos zsemle recept

Hozzávalók:
- 4 szikkadt zsemle
- 20 dkg csiperkegomba
- 4 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg bacon
- 10-15 dkg reszelt (ementáli) sajt
- só, bors
- 5 dkg olvasztott vaj a kenéshez
Elkészítése:
A zsemlék “kalapját” levágjuk, a belsejét kikaparjuk.
Egy serpenyőben kisütjük az apróra vágott bacont, majd a megpucolt és felszeletelt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk rajta. A tűzről levéve rászórjuk a reszelt sajtot, hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját is. Sóval, borssal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük, kalapjukat rátesszük, olvasztott vajjal megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »