Gombapörkölt nokedlivel recept

Hozzávalók:
Gomba pörkölthöz:
- kb fél kg csiperkegomba
- kb fél üveg házi lecsó
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Nokedlihez:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- csipet só
Elkészítése:
A pörkölthöz az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pirítom hozzáadom a megtisztított felszeletelt gombát (minél több fajtát teszünk bele szerintem annál finomabb). Levet enged öntök alá lecsót, sózom, borsozom.Vizet csak akkor adok hozzá ha nagyon elfőné a levét.Vége felé pirospaprikát szórok rá, besűrűsödik elzárom a tüzet.
Nokedlihez egy tálba beleütöm a tojásokat kicsit felverem, beleszórom a lisztet majd összekeverem. Forralok egy fazékban vizet, teszek bele csipet sót, és egy darabka vajat. Ha felforrt a víz a szaggatóval gyorsan beleszaggatom a tésztát és közbe keverek rajta hogy nem ragadjanak össze.
Feljönnek a víz felszínére hagyom még 1-2 percig főni és szűrőkanállal kiszedem. Egy kevés pörkölt szaftjával elkeverem. Ezt a mennyiséget 3 adagban főzöm ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »