Gombapörkölt nokedlivel recept
Hozzávalók:
Gomba pörkölthöz:
- kb fél kg csiperkegomba
- kb fél üveg házi lecsó
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
Nokedlihez:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt
- csipet só
Elkészítése:
A pörkölthöz az apróra vágott hagymát zsiradékon üvegesre pirítom hozzáadom a megtisztított felszeletelt gombát (minél több fajtát teszünk bele szerintem annál finomabb). Levet enged öntök alá lecsót, sózom, borsozom.Vizet csak akkor adok hozzá ha nagyon elfőné a levét.Vége felé pirospaprikát szórok rá, besűrűsödik elzárom a tüzet.
Nokedlihez egy tálba beleütöm a tojásokat kicsit felverem, beleszórom a lisztet majd összekeverem. Forralok egy fazékban vizet, teszek bele csipet sót, és egy darabka vajat. Ha felforrt a víz a szaggatóval gyorsan beleszaggatom a tésztát és közbe keverek rajta hogy nem ragadjanak össze.
Feljönnek a víz felszínére hagyom még 1-2 percig főni és szűrőkanállal kiszedem. Egy kevés pörkölt szaftjával elkeverem. Ezt a mennyiséget 3 adagban főzöm ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »

