Gombapaprikás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 g gomba (csiperke, laskagomba)
- 1 vöröshagyma
- 1 ek szárított gomba
- 3 ek olaj
- 2 tk fűszerpaprika
- csipet kakukkfű
- 80 g tejföl
- 1 tk só
Elkészítése:
A hagymát egészen finomra vágjuk és megdinszteljük az olajon. Lehintjük a fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, hozzáadjuk a szárított gombát és lefedve 15-20 percig pároljuk.
Közben a megmosott, megtisztított és a tönkjüktől megszabadított gombákat körülbelül egyforma nagyságú darabokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához.
Sózzuk, ízesítjük kakukkfűvel, jól átforgatjuk és közepes lángon lefedve készre főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt és összeforraljuk. Tésztával, krumplival kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »