Gombapaprikás recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset/
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával. 20-25 percig pároljuk,ha szükséges kevés vizet önthetünk rá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.