Gombapaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset/
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A gombát alaposan megmossuk és felszeleteljük. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.

A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a paprikával. 20-25 percig pároljuk,ha szükséges kevés vizet önthetünk rá. A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.

Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!