Gomba görögösen recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 5 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 citrom leve
- 7 evőkanál fehérbor
- só
- őrölt bors
- 1 ágacska friss rozmaring
- csipetnyi kakukkfű
Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát, a paradicsompürét, a citromlevet, a bort és a fűszereket beletesszük. Lefedve, lassú tűzön, öt percig főzzük, majd a megtisztított, négyrét vágott gombát belerakjuk. Az egészet puhára pároljuk, majd nagy lángon rövid lére sűrítjük. Rizzsel körítve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »