Gomba görögösen

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 citrom leve
  • 7 evőkanál fehérbor
  • őrölt bors
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • csipetnyi kakukkfű

Elkészítés:
Az olajban, fedő alatt, üvegesre pároljuk a karikákra vágott hagymát, a paradicsompürét, a citromlevet, a bort és a fűszereket beletesszük. Lefedve, lassú tűzön, öt percig főzzük, majd a megtisztított, négyrét vágott gombát belerakjuk. Az egészet puhára pároljuk, majd nagy lángon rövid lére sűrítjük. Rizzsel körítve kínáljuk.