Fűszeres rántott sajt, kukoricás rizzsel recept
Hozzávalók:
- 20 dkg sajt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 ek rizsliszt (kukoricaliszt)
- fűszerkeverék (ázsiai, indiai, grill, szárnyas bármilyen jó, amit kedvelünk)
Rizs:
- zsír
- 15 dkg kukorica
- 1 kk kukruma
- só
- rizs
Elkészítése:
A rizst átmossuk forró vízzel, majd a forró zsíron megfuttatjuk, felöntjük annyi vízzel hogy egy ujjnyira ellepje. Sót, kurkumát hozzáadjuk, sütőben megsütjük körülbelül 20 perc alatt. Félidőben átkeverjük, hogy mindenhová jusson a kukoricából.
Amíg a rizs elkészül, lereszeljük a sajtot, egy tojásban elkeverjük az ízlés szerinti fűszert, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A rizsliszttel átdolgozzuk hogy formázható legyen. Golyókat vagy hagyományos téglalap formát alakítunk, forró olajban kisütjük.
Ha nem bízunk benne hogy nem folyik szét, zsemlemorzsában is megforgathatjuk, tojás és liszt nem kell a panírozáshoz.
Tipp:
Garantáltan egyben marad a sajt, hipergyorsan lehet bundázni, és olyan pikánssá tehetjük amilyenné csak akarjuk a fűszer segítségével.