Fűszeres rántott sajt, kukoricás rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 1-2 ek rizsliszt (kukoricaliszt)
  • fűszerkeverék (ázsiai, indiai, grill, szárnyas bármilyen jó, amit kedvelünk)

Rizs:

  • zsír
  • 15 dkg kukorica
  • 1 kk kukruma
  • rizs

Elkészítése:

A rizst átmossuk forró vízzel, majd a forró zsíron megfuttatjuk, felöntjük annyi vízzel hogy egy ujjnyira ellepje. Sót, kurkumát hozzáadjuk, sütőben megsütjük körülbelül 20 perc alatt. Félidőben átkeverjük, hogy mindenhová jusson a kukoricából.

Amíg a rizs elkészül, lereszeljük a sajtot, egy tojásban elkeverjük az ízlés szerinti fűszert, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A rizsliszttel átdolgozzuk hogy formázható legyen. Golyókat vagy hagyományos téglalap formát alakítunk, forró olajban kisütjük.

Ha nem bízunk benne hogy nem folyik szét, zsemlemorzsában is megforgathatjuk, tojás és liszt nem kell a panírozáshoz.

Tipp:

Garantáltan egyben marad a sajt, hipergyorsan lehet bundázni, és olyan pikánssá tehetjük amilyenné csak akarjuk a fűszer segítségével.