Füstölt tarjás-újhagymás omlett recept
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt-főtt tarja
- 2 kisebb szál újhagyma
- 3 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 2-3 tekerés bors
- 1 tk olaj
Elkészítése:
A megtisztított újhagymát felkarikázzuk a zöld szárával együtt. A húsos tarját egész apró kockára vágjuk.
Egy közepes serpenyőben kevés olajat forrósítunk. Közben a tojásokat egy tálba ütjük, megszórjuk sóval, borssal, és villával kicsit felverjük.
A forró serpenyőbe öntjük, ahol mérsékelt lángon hagyjuk sülni. Rászórjuk a tarját és a hagymát, és tetszőleges keménységűre sütjük.
Melegen, friss kenyérrel kínáljuk.
Tipp:
Nagyon egyszerű, finom reggeli. A maradék tarja felhasználásának egyik módja. Természetesen működik vöröshagymával, sonkával is. Kinek mi van a kamrában, hűtőben. Friss, puha kenyérrel és zöldségekkel az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

