Frittata recept

Hozzávalók:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pritamin paprika
- 5 dkg olajbogyó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg pármai sonka
- 1 újhagyma
- 5 dkg fetasajt
- olívaolaj
- só
- bors
- oregánó
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hozzávalókat felkockázzuk, kisebb-nagyobb darabokra vágjuk (ízlés szerint).
A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk, oregánót teszünk bele. Egy serpenyőben (amit később a sütőbe is betehetünk) felforrósítunk kevés olívaolajat, és a fűszerezett tojást erre öntjük. Ne keverjük, hanem a tetejére szórjuk a felkockázott hozzávalókat.
Ha a tojás már kezd elválni a szélén a serpenyőtől, akkor serpenyőstül a sütőbe tesszük addig, amíg a közepe dupla akkorára nem emelkedik (kb. 10-12 perc).
Tipp:
Friss magos zsemlében is nagyon finom egy fokhagymás joghurtos öntettel.
A frittata kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »