Fokhagymás-tejszínes hús recept

Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma
- 1 kg darált hús
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 ek gyros fűszerkeverék
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a hagymán a hús fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát.
3-5 perccel később hozzáadjuk a fűszert, a tejszínt és ha szükségesnek látjuk, adjunk hozzá vizet is. Addig főzzük, míg a hús teljesen megfő.
Időnként megkavargatjuk, ha úgy látjuk a vizet pótoljuk.
Én főtt tésztával és reszelt sajttal tálaltam.
Tipp:
Ha nem szeretnél bolti fűszerkeveréket használni, akkor a receptjeim között találsz gyros fűszerkeverék receptet.
A fokhagymás-tejszínes hús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »