Fokhagymás-tejszínes hús recept
Hozzávalók:
- 1 közepes hagyma
- 1 kg darált hús
- 1 fej fokhagyma
- 1-2 ek gyros fűszerkeverék
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 dl víz
- 1-2 ek olaj
Elkészítése:
Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd a hagymán a hús fehéredésig pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott, vagy zúzott fokhagymát.
3-5 perccel később hozzáadjuk a fűszert, a tejszínt és ha szükségesnek látjuk, adjunk hozzá vizet is. Addig főzzük, míg a hús teljesen megfő.
Időnként megkavargatjuk, ha úgy látjuk a vizet pótoljuk.
Én főtt tésztával és reszelt sajttal tálaltam.
Tipp:
Ha nem szeretnél bolti fűszerkeveréket használni, akkor a receptjeim között találsz gyros fűszerkeverék receptet.
A fokhagymás-tejszínes hús kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


