Fokhagyma olajban recept

Hozzávalók:
- 10 gerezd fokhagyma
- 250 ml olívaolaj (extra szűz)
Elkészítése:
A tisztára mosott üveget ( 250 ml nagyságú ) a mikróba tesszük 2-3 percre. Csíramentesíti. Minden befőzésnél javasolni tudom.
A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk. Az üvegbe tesszük, és ráöntjük az extra szűz olívaolajat. Felöntjük az üveget, teljesen teletöltjük az olajjal, tetővel lezárjuk. Nem kell tartósítószer! Három hét alatt összeérik, használható.
Tipp:
A fokhagymát lehet préselni is, nem romlik el akkor sem! Csak szűz olíva olajban, áll el!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »