Flammkuchen recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 tk só
- 125 ml langyos víz
- 2 ek olaj
Feltét:
- 1 kis fej lilahagyma
- 20 dkg bacon
- 20 dkg sajtkrém
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A lisztet megsózzuk, hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, végül egy nagyon rugalmas tésztát kapunk.
A sajtkrémet elkeverjük a tejföllel és az összenyomott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és csíkokra szeleteljük.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kb mint egy gáztepsi. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beleterítjük a kinyújtott tésztát. Megkenjük a sajtkrémes tejföllel, megszórjuk a szeletelt hagymával és baconnal.
250 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert ha nagyon erősen süt a sütőnk akkor hamar kiszárad.
Ha szeretjük a lazacot, akkor a bacon helyett 20 dkg füstölt lazacot teszünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »