Flammkuchen recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 tk só
- 125 ml langyos víz
- 2 ek olaj
Feltét:
- 1 kis fej lilahagyma
- 20 dkg bacon
- 20 dkg sajtkrém
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A lisztet megsózzuk, hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, végül egy nagyon rugalmas tésztát kapunk.
A sajtkrémet elkeverjük a tejföllel és az összenyomott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és csíkokra szeleteljük.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kb mint egy gáztepsi. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beleterítjük a kinyújtott tésztát. Megkenjük a sajtkrémes tejföllel, megszórjuk a szeletelt hagymával és baconnal.
250 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert ha nagyon erősen süt a sütőnk akkor hamar kiszárad.
Ha szeretjük a lazacot, akkor a bacon helyett 20 dkg füstölt lazacot teszünk rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









