Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Flammkuchen recept

Flammkuchen
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 125 ml langyos víz
    • 2 ek olaj

    Feltét:

    • 1 kis fej lilahagyma
    • 20 dkg bacon
    • 20 dkg sajtkrém
    • 1 kis pohár tejföl
    • só, bors
    • 1 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A lisztet megsózzuk, hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, végül egy nagyon rugalmas tésztát kapunk.

    A sajtkrémet elkeverjük a tejföllel és az összenyomott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és csíkokra szeleteljük.

    A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kb mint egy gáztepsi. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beleterítjük a kinyújtott tésztát. Megkenjük a sajtkrémes tejföllel, megszórjuk a szeletelt hagymával és baconnal.

    250 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert ha nagyon erősen süt a sütőnk akkor hamar kiszárad.

    Ha szeretjük a lazacot, akkor a bacon helyett 20 dkg füstölt lazacot teszünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá