Flammkuchen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 125 ml langyos víz
  • 2 ek olaj

Feltét:

  • 1 kis fej lilahagyma
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sajtkrém
  • 1 kis pohár tejföl
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A lisztet megsózzuk, hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, végül egy nagyon rugalmas tésztát kapunk.

A sajtkrémet elkeverjük a tejföllel és az összenyomott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és csíkokra szeleteljük.

A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kb mint egy gáztepsi. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beleterítjük a kinyújtott tésztát. Megkenjük a sajtkrémes tejföllel, megszórjuk a szeletelt hagymával és baconnal.

250 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert ha nagyon erősen süt a sütőnk akkor hamar kiszárad.

Ha szeretjük a lazacot, akkor a bacon helyett 20 dkg füstölt lazacot teszünk rá.