Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
A lisztet megsózzuk, hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet. Alaposan összegyúrjuk, végül egy nagyon rugalmas tésztát kapunk.
A sajtkrémet elkeverjük a tejföllel és az összenyomott fokhagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk. A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk és csíkokra szeleteljük.
A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, kb mint egy gáztepsi. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, beleterítjük a kinyújtott tésztát. Megkenjük a sajtkrémes tejföllel, megszórjuk a szeletelt hagymával és baconnal.
250 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, mert ha nagyon erősen süt a sütőnk akkor hamar kiszárad.
Ha szeretjük a lazacot, akkor a bacon helyett 20 dkg füstölt lazacot teszünk rá.