Fehérboros nyúlpecsenye recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db fiatal nyúl
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- 1 dl jó minőségű fehérbor
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.
Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.
Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet. Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.
Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.
Tipp:
Egyszerű, gyors mesésen finom étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

