Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros nyúlpecsenye recept

Fehérboros nyúlpecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db fiatal nyúl
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 dl jó minőségű fehérbor

    Elkészítése:

    A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.

    Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.

    Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet. Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.

    Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

    Tipp:

    Egyszerű, gyors mesésen finom étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá