Fehérboros nyúlpecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 db fiatal nyúl
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- 1 dl jó minőségű fehérbor
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.
Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.
Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet. Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.
Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.
Tipp:
Egyszerű, gyors mesésen finom étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »