Fehérboros nyúlpecsenye recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 db fiatal nyúl
- 15 dkg kolozsvári szalonna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- só
- 1 dl jó minőségű fehérbor
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.
Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.
Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet. Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.
Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.
Tipp:
Egyszerű, gyors mesésen finom étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.