Fehérboros nyúlpecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehérboros nyúlpecsenye

Hozzávalók:

  • 1 db fiatal nyúl
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl jó minőségű fehérbor

Elkészítése:

A nyulat feldaraboljuk és bevagdaljuk a húsát, ahol csak lehet. Sózzuk. A szalonnát és a fokhagymát csíkokra vágjuk és beletesszük a résekbe.

Kizsírozzuk a tepsit és belerakjuk a húsokat.A maradék szalonnát és fokhagymát rátesszük a húsok tetejére.

Ráöntjük a bort és letakarva sütjük közepes hőn 50 percet. Ekkor levesszük a fedőt és még 10 percig pirítjuk.

Tetszés szerinti körettel, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

Tipp:

Egyszerű, gyors mesésen finom étel.