Ezüstkeksz recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- fél tk őrölt fahéj
- fél tk só
- 1 tk sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk vaníliakivonat, vagy 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg csoki töltelékként
- a hempergetéshez 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, majd a száraz hozzávalókat is. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A csokiból kisebb darabokat vágunk (kb 1,5 cm-es kockákat). A tésztából diónyi nagyságú darabokat kilapítunk, közepére csomagolunk egy-egy csokidarabot, majd alaposan eldolgozzuk gömb formájúra.
Meghempergetjük kristálycukorban és sütőpapíros tepsire rakjuk.
190 C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt kisütjük (amikor az alja elkezd picit színesedni, akkor jó).
Tipp:
Ezüstkeksz, akár a karácsonyfa alá, gasztro ajándékként.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.