Ezüstkeksz recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- fél tk őrölt fahéj
- fél tk só
- 1 tk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk vaníliakivonat, vagy 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg csoki töltelékként
- a hempergetéshez 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, majd a száraz hozzávalókat is. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A csokiból kisebb darabokat vágunk (kb 1,5 cm-es kockákat). A tésztából diónyi nagyságú darabokat kilapítunk, közepére csomagolunk egy-egy csokidarabot, majd alaposan eldolgozzuk gömb formájúra.
Meghempergetjük kristálycukorban és sütőpapíros tepsire rakjuk.
190 C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt kisütjük (amikor az alja elkezd picit színesedni, akkor jó).
Tipp:
Ezüstkeksz, akár a karácsonyfa alá, gasztro ajándékként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »