Ezüstkeksz recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- fél tk őrölt fahéj
- fél tk só
- 1 tk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk vaníliakivonat, vagy 1 rúd vanília kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg csoki töltelékként
- a hempergetéshez 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, majd a száraz hozzávalókat is. 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
A csokiból kisebb darabokat vágunk (kb 1,5 cm-es kockákat). A tésztából diónyi nagyságú darabokat kilapítunk, közepére csomagolunk egy-egy csokidarabot, majd alaposan eldolgozzuk gömb formájúra.
Meghempergetjük kristálycukorban és sütőpapíros tepsire rakjuk.
190 C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt kisütjük (amikor az alja elkezd picit színesedni, akkor jó).
Tipp:
Ezüstkeksz, akár a karácsonyfa alá, gasztro ajándékként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »