Erdélyi vitaminpástétom recept

Hozzávalók:
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 3 paradicsompaprika
- 1 szép padlizsán
- 2 dl paradicsomlé
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megforrósított olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a cikkekre vágott paprikát beletesszük, és puhára pároljuk. Közben a sütőben a padlizsánt megsütjük, a bőrét lehúzzuk, és a húsát műanyag vagy fakéssel összevágva, a paprikához adjuk. A paradicsomlével felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és sűrűre főzzük. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, kis üvegekbe töltve, lekötve, egy napig szárazgőzben tartósítva, egész télen át eláll.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »