Erdélyi vitaminpástétom recept

Hozzávalók:
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 3 paradicsompaprika
- 1 szép padlizsán
- 2 dl paradicsomlé
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A megforrósított olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a cikkekre vágott paprikát beletesszük, és puhára pároljuk. Közben a sütőben a padlizsánt megsütjük, a bőrét lehúzzuk, és a húsát műanyag vagy fakéssel összevágva, a paprikához adjuk. A paradicsomlével felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és sűrűre főzzük. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, kis üvegekbe töltve, lekötve, egy napig szárazgőzben tartósítva, egész télen át eláll.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »