Erdélyi vitaminpástétom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 3 paradicsompaprika
  • 1 szép padlizsán
  • 2 dl paradicsomlé
  • őrölt bors

Elkészítés:
A megforrósított olajban a karikákra vágott hagymát megpirítjuk, a cikkekre vágott paprikát beletesszük, és puhára pároljuk. Közben a sütőben a padlizsánt megsütjük, a bőrét lehúzzuk, és a húsát műanyag vagy fakéssel összevágva, a paprikához adjuk. A paradicsomlével felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és sűrűre főzzük. (Ha nagyobb mennyiséget készítünk belőle, kis üvegekbe töltve, lekötve, egy napig szárazgőzben tartósítva, egész télen át eláll.)