Erdélyi padlizsánkrém recept
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk mustár
- 100 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A padlizsánt sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és villával megszurkáljuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg megráncosodik és megpuhul.
Amíg sül, finomra aprítjuk a lilahagymát és megsózzuk. A hagymához hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a mustárt.
A megsült padlizsánról leszedjük a héját és fakanál segítségével összetörjük. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és fakanállal eldolgozzuk. Lefedjük és legalább 30 percet a hűtőben érleljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










