Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi padlizsánkrém recept

Erdélyi padlizsánkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 padlizsán
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 tk mustár
    • 100 ml olívaolaj
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A padlizsánt sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és villával megszurkáljuk.

    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg megráncosodik és megpuhul.

    Amíg sül, finomra aprítjuk a lilahagymát és megsózzuk. A hagymához hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a mustárt.

    A megsült padlizsánról leszedjük a héját és fakanál segítségével összetörjük. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és fakanállal eldolgozzuk. Lefedjük és legalább 30 percet a hűtőben érleljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá