Erdélyi padlizsánkrém recept

Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 tk mustár
- 100 ml olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A padlizsánt sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és villával megszurkáljuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg megráncosodik és megpuhul.
Amíg sül, finomra aprítjuk a lilahagymát és megsózzuk. A hagymához hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a mustárt.
A megsült padlizsánról leszedjük a héját és fakanál segítségével összetörjük. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és fakanállal eldolgozzuk. Lefedjük és legalább 30 percet a hűtőben érleljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »