Erdélyi padlizsánkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk mustár
  • 100 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A padlizsánt sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük és villával megszurkáljuk.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg megráncosodik és megpuhul.

Amíg sül, finomra aprítjuk a lilahagymát és megsózzuk. A hagymához hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a mustárt.

A megsült padlizsánról leszedjük a héját és fakanál segítségével összetörjük. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, beleöntjük az olívaolajat és fakanállal eldolgozzuk. Lefedjük és legalább 30 percet a hűtőben érleljük.