Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Emeletes melegszendvics recept

Emeletes melegszendvics
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók szendvicsenként:

    • 2 szelet házi jellegű kenyér (ez kellően széles)
    • tetszőleges krém, amivel megkenjük
    • 1-2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, mert bizony még kettő is elfér
    • 1 szelet uborka, vagy paradicsom, esetleg retek, kinek melyik a kedvence
    • kb 3 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az alsó szelet kenyeret megkenjünk a krémmel. A felső szeletre formázó segítségével lyukakat ütünk.
    A két szélső lehet szív alakú vagy kör forma, a középsőt viszont nagyobbra készítsük, akár egy pohár segítségével, hogy a tojás/ok kényelmesen elférjenek.

    A felső szeletet ráhelyezzük a megkent alsó szeletre. Középre tesszük a tojást, egyik szélére a zöldséget a másikba egy kis plusz krémet halmozunk. A sorrend tetszőlegesen felcserélhető! :)
    Kép-17134449
    Sütőpapírral lefedett tepsiben 175 C°-on sütjük.
    Mikor a tojásfehérje kezdi elveszteni nyers színét, sajttal szórjuk meg a kenyér tetejét és addig sütjük, míg rá nem olvad, vagy -ha úgy szeretjük- míg a sajt kissé meg nem pirul.

    Hosszában félbevágva könnyebb falatozni vagy kis étkű pároknak, így megfelezni az adagot, mert ezáltal mindenből jut kóstoló! :)

    Tipp:

    Egy kis maradék krém, valamilyen töltött finomságból, teljesen alkalmas, hogy megkenjük a reggelire vagy vacsira szánt szendvicsünket.
    Persze jól bevált saját készítésű szendvicskrém is használható. ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá