Emeletes melegszendvics recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók szendvicsenként:
- 2 szelet házi jellegű kenyér (ez kellően széles)
- tetszőleges krém, amivel megkenjük
- 1-2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, mert bizony még kettő is elfér - 1 szelet uborka, vagy paradicsom, esetleg retek, kinek melyik a kedvence
- kb 3 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az alsó szelet kenyeret megkenjünk a krémmel. A felső szeletre formázó segítségével lyukakat ütünk.
A két szélső lehet szív alakú vagy kör forma, a középsőt viszont nagyobbra készítsük, akár egy pohár segítségével, hogy a tojás/ok kényelmesen elférjenek.
A felső szeletet ráhelyezzük a megkent alsó szeletre. Középre tesszük a tojást, egyik szélére a zöldséget a másikba egy kis plusz krémet halmozunk. A sorrend tetszőlegesen felcserélhető! :)

Sütőpapírral lefedett tepsiben 175 C°-on sütjük.
Mikor a tojásfehérje kezdi elveszteni nyers színét, sajttal szórjuk meg a kenyér tetejét és addig sütjük, míg rá nem olvad, vagy -ha úgy szeretjük- míg a sajt kissé meg nem pirul.
Hosszában félbevágva könnyebb falatozni vagy kis étkű pároknak, így megfelezni az adagot, mert ezáltal mindenből jut kóstoló! :)
Tipp:
Egy kis maradék krém, valamilyen töltött finomságból, teljesen alkalmas, hogy megkenjük a reggelire vagy vacsira szánt szendvicsünket.
Persze jól bevált saját készítésű szendvicskrém is használható. ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

