Hozzávalók szendvicsenként:
Elkészítése:
Az alsó szelet kenyeret megkenjünk a krémmel. A felső szeletre formázó segítségével lyukakat ütünk.
A két szélső lehet szív alakú vagy kör forma, a középsőt viszont nagyobbra készítsük, akár egy pohár segítségével, hogy a tojás/ok kényelmesen elférjenek.
A felső szeletet ráhelyezzük a megkent alsó szeletre. Középre tesszük a tojást, egyik szélére a zöldséget a másikba egy kis plusz krémet halmozunk. A sorrend tetszőlegesen felcserélhető! :)
Sütőpapírral lefedett tepsiben 175 C°-on sütjük.
Mikor a tojásfehérje kezdi elveszteni nyers színét, sajttal szórjuk meg a kenyér tetejét és addig sütjük, míg rá nem olvad, vagy -ha úgy szeretjük- míg a sajt kissé meg nem pirul.
Hosszában félbevágva könnyebb falatozni vagy kis étkű pároknak, így megfelezni az adagot, mert ezáltal mindenből jut kóstoló! :)
Egy kis maradék krém, valamilyen töltött finomságból, teljesen alkalmas, hogy megkenjük a reggelire vagy vacsira szánt szendvicsünket.
Persze jól bevált saját készítésű szendvicskrém is használható. ;)