Egzotikus babsaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 doboz vörös bab konzerv
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- 1 közepes póréhagyma
- kb. 5 ek majonéz
- só
- bors
Elkészítése:
A bab és ananász konzerveket leszűrjük, keverőtálba tesszük. Ha szükséges, az ananászt kisebb darabokra vágjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és a többi hozzávalóhoz adjuk.
Kevés borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a majonézt, épp annyit, hogy csak kapjon egy bevonatot az egész. Sózni nem szükséges, mert a bab és a majonéz is tartalmaz sót.
Sült és rántott húsok mellé köretnek isteni, de akár pirított bagett szeletekkel vacsorára is tálalhatjuk. Nálunk Húsvétkor nagy sikere volt.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen előfőzött száraz babból, friss ananászból és házi majonézzel is elkészíthető.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.