Egzotikus babsaláta recept

Hozzávalók:
- 3 doboz vörös bab konzerv
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- 1 közepes póréhagyma
- kb. 5 ek majonéz
- só
- bors
Elkészítése:
A bab és ananász konzerveket leszűrjük, keverőtálba tesszük. Ha szükséges, az ananászt kisebb darabokra vágjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és a többi hozzávalóhoz adjuk.
Kevés borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a majonézt, épp annyit, hogy csak kapjon egy bevonatot az egész. Sózni nem szükséges, mert a bab és a majonéz is tartalmaz sót.
Sült és rántott húsok mellé köretnek isteni, de akár pirított bagett szeletekkel vacsorára is tálalhatjuk. Nálunk Húsvétkor nagy sikere volt.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen előfőzött száraz babból, friss ananászból és házi majonézzel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »