Egzotikus babsaláta recept

Hozzávalók:
- 3 doboz vörös bab konzerv
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- 1 közepes póréhagyma
- kb. 5 ek majonéz
- só
- bors
Elkészítése:
A bab és ananász konzerveket leszűrjük, keverőtálba tesszük. Ha szükséges, az ananászt kisebb darabokra vágjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és a többi hozzávalóhoz adjuk.
Kevés borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a majonézt, épp annyit, hogy csak kapjon egy bevonatot az egész. Sózni nem szükséges, mert a bab és a majonéz is tartalmaz sót.
Sült és rántott húsok mellé köretnek isteni, de akár pirított bagett szeletekkel vacsorára is tálalhatjuk. Nálunk Húsvétkor nagy sikere volt.
Jó étvágyat!
Tipp:
Természetesen előfőzött száraz babból, friss ananászból és házi majonézzel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »